FAQ items aan het laden...

Cursus zakelijk Duits

Duitsland als handelspartner
“Als Duitsland ziek is, niest Nederland”, wordt wel eens beweerd. Onze oosterburen zijn één van onze belangrijkste handelspartners, zowel op het gebied van import als export. Concreter: een kwart van de Nederlandse export gaat naar ons buurland. Om echt succesvol zaken te doen met Duitsland is een goede beheersing van de Duitse taal (en cultuur!) van belang. Duitsers zijn trots op hun eigen taal, en door je te verdiepen in hun taal doe je net een stapje extra. Je vergroot je kansen dus aanzienlijk als je de Duitse taal goed machtig bent. Met deze cursus zakelijk Duits helpen we jou en je bedrijf in de zakelijke communicatie met Duitse klanten, leveranciers en collega’s.

Flow Languages staat voor kwaliteit en flexibiliteit

Zakelijke cursus op maat

Hoewel het Duits misschien lijkt op het Nederlands, zijn er toch enkele struikelblokken, zoals de naamvallen. Onze professionele en ervaren taaltrainers trainen je op jouw Duitse schrijf- en/of spreekvaardigheid – net wat jij wilt! Na een intake waarin we de precieze wensen en het taalniveau van de deelnemers vaststellen, stellen we een maatwerktraining op. Daarbij komt in deze cursus zakelijk Duits ook – indien gewenst- een stukje Duitse cultuur aan bod. De Duitse zakencultuur is bijvoorbeeld veel formeler dan de Nederlandse: goed om te weten! Alvast een kleine tip: spreek je Duitse zakenrelatie altijd aan met u (‘Sie’ in plaats van ‘Du’), en spreek ze niet zomaar aan bij hun voornaam (ook al staat dat wel op hun visitekaartje).

Voordelen op een rij

  • Übung macht den Meister
  • Met de cursus zakelijk Duits versterk je jouw business
  • Het draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling
  • Door middel van een intake achterhalen we je huidige taalniveau (volgens CEFR) en je gewenste doelstellingen, zodat we gericht en op maat te werk kunnen gaan
  • We zorgen voor een transparant en helder cursusbeeld
  • We werken enkel met enthousiaste, ondernemende en ervaren taaltrainers

Inschrijven of meer informatie opvragen kan op Flow Learning Academy

De taalcursus zakelijk Duits wordt georganiseerd door ons zusterbedrijf Flow Learning Academy.

Bekijk via onderstaande button vind je meer informatie over de cursus en kun je je inschrijven op Flow Learning Academy.

Schrijf je in voor deze cursus
Gratis brochure aanvragen

De planning

Samen met de trainer of een projectmanager van Flow Languages wordt de planning gemaakt. Locatie, frequentie en andere details kunnen nu worden besproken. Alle afspraken worden online in een handig systeem geplaatst, zodat je altijd kunt kijken wanneer je de volgende training hebt staan.

De training

Nu begint het echte werk. De nadruk ligt op onderdelen die jullie samen hebben vastgesteld. Of het nu gaat om makkelijker praten, doeltreffender rapporten schrijven of mails opstellen; we zorgen ervoor dat je echt gaat leren. De trainer zorgt dat jij actief blijft: met uitdagende oefeningen, een spiegel die je wordt voorgehouden en geduldige uitleg wordt jouw taalgevoel grondig geactiveerd. De taalsessies zijn intensief, maar boeiend en leerzaam.

Na de training

Na de lessen waarin je jezelf echt hebt uitgedaagd, volgt een evaluatie en voortgangsrapport. Waar stond je toen je begon, en waar ben je nu? Heb je bereikt wat je wilde bereiken of wil je eigenlijk nog meer gaan uitdiepen? De trainer van Flow verzorgt een gedetailleerd rapport met aanbevelingen voor de toekomst. Maar daar stopt het niet. Bij het Flow Gold-pakket zijn twee ‘opfrisuren’ inbegrepen en bij het Flow Platinum-pakket zelfs 5 opfrisuren: samen met de trainer ga je na een tijdje nog even aan de slag om op te frissen wat je hebt geleerd. Misschien na die drie weken vakantie? Of wellicht nét voor die ontzettend belangrijke meeting? Dat kan net het verschil maken.

Silver

Zakelijke taaltraining

€ 1500,-

Intakegesprek met de trainer
Plan met doelstellingen
Online voortgangoverzicht
Lesvoorbereiding
Begeleiding door Flow
Afsluitend rapport en aanbeveling
Certificaat van deelname
8 lessen van 2 uur
Meer informatie

Gold

Zakelijke taaltraining

€ 2.950,-

Intakegesprek met de trainer
Plan met doelstellingen
Online voortgangoverzicht
Lesvoorbereiding
Begeleiding door Flow
Afsluitend rapport en aanbeveling
Certificaat van deelname
2 opfrisuren
Meer informatie

Platinum

Zakelijke taaltraining

€ 4.500,-

Intakegesprek met de trainer
Plan met doelstellingen
Online voortgangoverzicht
Lesvoorbereiding
Begeleiding door Flow
Afsluitend rapport en aanbeveling
Certificaat van deelname
25 lessen van 2 uur
5 opfrisuren
Meer informatie

Maatwerk nodig?

Vanzelfsprekend kunnen we ook een offerte voor een taaltraining voor jou of je organisatie maken die nog flexibeler is. Als er bijvoorbeeld meer mensen in een groep zitten of je wil overleggen hoe je verschillende niveaus kunt laten samenwerken. We denken heel graag met je mee!

Bespreek de mogelijkheden