FAQ items aan het laden...

Beëdigde vertaling

Ben je op zoek naar een beëdigde vertaling voor het vertalen van officiële documenten? Dan kunnen we je zeker verder helpen! Naast onze reguliere vertalingen leveren we namelijk ook deze rechtsgeldige vertalingen.

Flow Languages staat voor kwaliteit en een korte doorlooptijd

Wat is een beëdigde vertaling?

Een beëdigde vertaling is een vertaling die rechtsgeldig is gemaakt en is gewaarmerkt door een beëdigd vertaler. De beëdigd vertaler is rechtsgeldig omdat hij of zij staat ingeschreven in het Register Tolken en Vertalers en is beëdigd door een rechtbank.

Een vertaling van een beëdigd vertaler is pas écht rechtsgeldig als het voorzien is van een slotformule van de vertaler, inclusief zijn of haar handtekening en ambtsstempel.

Wanneer is een beëdigde vertaling nodig?

Veel mensen denken dat een beëdigde vertaling altijd nodig is wanneer het gaat om een juridisch document. Dat is echter niet zo: een juridisch document hoeft niet altijd beëdigd vertaald te worden.

Eigenlijk is een beëdigde vertaling pas nodig als je een rechtsgeldig en officieel document nodig hebt voor een officiële instantie. Denk bijvoorbeeld aan geboorteaktes, rijbewijzen, juridische documenten voor rechtszaken, diploma’s en testamenten.

Legalisatie van de vertaling

De legalisatie is de procedure om een document geschikt te maken voor gebruik in het buitenland. Als het land waarin je de vertaling nodig hebt aangesloten is bij het Apostilleverdrag, dan voldoet een stempel van de rechtbank.

Is dat niet het geval, dan moet de volledige legalisatieprocedure worden doorlopen. Er wordt dan een apostille op het document geplaatst in de rechtbank. Een apostille toont aan dat de handtekening op het document echt is. Met deze stempel is het document geldig in het buitenland.

Schakel onze beëdigd vertaler in!

Ben jij op zoek naar een beëdigde vertaling? Neem dan gerust eens contact met ons op om de mogelijkheden en kosten te bespreken! Wij verzorgen namelijk, naast reguliere vertalingen, ook beëdigde vertalingen in alle talencombinaties en dus voor alle landen.

Twijfel je of je een beëdigd vertaler nodig hebt? Ook in dat geval kun je altijd even contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.

Neem contact op

Neem contact op

reCAPTCHA is required.
Offerte aanvragen
Bel voor meer informatie