FAQ items aan het laden...

Vertaling Spaans

Spanje is meer dan enkel een heerlijke vakantiebestemming: het is tevens een belangrijke partner voor ons op economisch en politiek vlak. Bovendien is het Spaans na het Engels de belangrijkste taal in de westerse wereld: het Spaans wordt door meer dan 400 miljoen mensen gesproken!

Flow Languages staat voor kwaliteit en een korte doorlooptijd

Heb jij een accurate en taalkundig correcte vertaling naar het Spaans nodig? Dat kan! Een handleiding of een brochuretekst? Ook dat is geen probleem. Wij werken volgens het nativespeakerprincipe: onze vertalingen worden altijd gedaan door professionals die naar hun moedertaal toe vertalen. Onze vertalers hebben niet alleen kennis van de Spaanse taal, maar ook van het land en de cultuur. Daarnaast hebben de vertalers zich gespecialiseerd in een bepaald vakgebied, bijvoorbeeld op het gebied van juridische, technische of juist commerciële vertalingen. Zo zorgen wij voor een passende vertaling Spaans, in elk vakgebied.

Je vertaling naar het Spaans wordt daarom dus altijd gelokaliseerd: omgezet naar de lokale omstandigheden. Zo moeten maten en gewichten in een handleiding of bijsluiter vaak worden aangepast aan de lokale normen, en bij juridische vertalingen moeten de lokale wetten en Spaanse procedures altijd worden getoetst. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillen tussen het Spaans dat in Spanje wordt gesproken en het Spaans in Latijns-Amerika. De verschillen zijn niet zo groot dat de verschillende Spaanssprekenden elkaar niet kunnen begrijpen, maar zitten meer in de uitspraak en het gebruik van sommige woorden of uitdrukkingen. Zo wordt in Argentinië de jij-vorm (tú) helemaal niet gebruikt. In plaats daarvan wordt ‘vos’ gebruikt: een belangrijk verschil om rekening mee te houden bij het vertalen.

Om de kwaliteit te kunnen waarborgen zorgen wij altijd nog voor een extra controle van je vertaling(en). Zo zorgen we ervoor dat de teksten op orde zijn, dat de juiste aanspreekvormen zoals gebruikelijk in het Spaanstalige land worden gebruikt, en dat er rekening is gehouden met bepaalde wensen van de opdrachtgever.

Neem contact op

reCAPTCHA is required.
Offerte aanvragen