FAQ items aan het laden...

Vertaling Frans

Frans is in 30 landen de officiële taal, denk maar aan landen als natuurlijk Frankrijk, maar ook Franstalige landen als Canada, België en Zwitserland. Fransen hechten veel waarde aan hun moedertaal, en het wordt dus extra gewaardeerd als jij dat extra stapje zet met een perfecte, Franse tekst. Met een correcte en passende vertaling Frans versterk jij jouw business.

Flow Languages staat voor kwaliteit en een korte doorlooptijd

Wij werken enkel met gespecialiseerde en gediplomeerde vertalers die naar hun moedertaal toe vertalen: in dit geval werken we dus met vertalers met Frans als moedertaal. Hierdoor kunnen we garanderen dat onze vertalingen taalkundig correct zijn, maar ook dat onze vertalingen zijn aangepast aan de Franse communicatieconventies en cultuur. Dit lokaliseren is bijvoorbeeld van groot belang bij juridische vertalingen, omdat de wetgeving in het land waarvoor de vertaling bedoeld is kan afwijken van de wetgeving in het land van de brontaal. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat wanneer het een vertaling naar het Belgisch-Frans betreft, er ook rekening wordt gehouden met de verschillen tussen Frans en Belgisch-Frans. Ten opzichte van het Frans bevat het Belgisch-Frans namelijk veel invloeden van het Waals, het Nederlands en het Luxemburgs, wat in aanmerking moet worden genomen tijdens het vertaalproces.

Daarnaast is het ook van belang dat rekening wordt gehouden met andere Franse voorkeuren. Zo kunnen Franstaligen het zeker waarderen dat ook Engelse woorden vertaald worden (in tegenstelling tot het Nederlands, waarin het gebruik van Engelse woorden wat meer geaccepteerd wordt – en soms zelfs functioneel gebruikt).

Om de kwaliteit te waarborgen houden wij per opdrachtgever een database bij waarin alle vertalingen per taal worden opgeslagen. Doordat wij met deze vertaalgeheugens werken, kunnen we ervoor zorgen dat de betreffende terminologie consistent en juist gebruikt wordt, en dat de juiste schrijfstijl wordt gehanteerd.

Neem contact op

reCAPTCHA is required.
Offerte aanvragen