FAQ items aan het laden...

Vertaling Italiaans

Italië wordt geroemd om de wetenschap, architectuur, film, mode én de prachtige taal. Italiaans is, met al haar emoties en details, een heel krachtige en levendige taal. Het is dan ook een kunst om met een vertaling Italiaans vanuit het Nederlands ook zoveel indruk te maken. Het gaat hierbij niet alleen om de kennis van de taal, maar ook om de cultuur en omgangsvormen die terugkomen in de vertaling Italiaans. Zoals Italianen fysiek zeer expressief zijn tijdens het communiceren, zo zijn ze dat ook in hun teksten. Zo worden in het Italiaans bijvoorbeeld meer bijvoeglijke naamwoorden gebruikt en er wordt meer beeldend en omschrijvend gesproken en geschreven. Het vertaalproces bestaat dus uit meer dan enkel de brontekst (tekst A) en de vertaling (tekst B): ook het bewerken van de tekst naar de Italiaanse conventies, cultuur en gebruiken behoren tot het proces van vertalen.

Flow Languages staat voor kwaliteit en een korte doorlooptijd

Omdat wij werken volgens het nativespeakerprincipe is dit geen enkel probleem. Wij werken met Italiaanse vertalers die altijd naar hun moedertaal vertalen. Zo zorgen we ervoor dat de vertaling Italiaans qua taalgebruik en grammatica correct is, maar dat ook de etiquette en de juiste aanspreekvormen worden aangehouden. Bovendien werken we enkel met professionele, ervaren vertalers die gespecialiseerd zijn in een bepaald vakgebied, zoals op het gebied van juridische of juist commerciële vertalingen. Zo zorgen wij voor een passende vertaling Italiaans, in elk vakgebied.

Wij houden een database bij per klant, waarin alle vertalingen gebundeld worden. Hierin komt dus bijvoorbeeld telkens dezelfde terminologie terug, zodat de teksten consistent vertaald kunnen worden. Daarnaast is een kwaliteitscontrole van de vertaling(en) standaard in ons vertaalproces. Tijdens deze eindredactie checken we de vertaling naast de brontekst, zodat we er zeker van zijn dat de vertaling taalkundig correct is en gelokaliseerd is naar de gebruiken en conventies in Italië.

Neem contact op

reCAPTCHA is required.
Offerte aanvragen