Om succesvol zaken te doen in het buitenland is een goede beheersing van de taal én de cultuur van groot belang. Zo communiceert je Duitse zakenpartner waarschijnlijk veel formeler dan je in Nederland gewend bent: goed om te weten! Waar in Nederland geldt: ‘afspraak is afspraak’, kijkt in het Franse zakenleven niemand ervan op als je 10 minuutjes te laat komt… Je Britse zakenpartner daarentegen is juist erg stipt, en verwacht ook van jou dat jij dat bent. Wij missen vaak net die finesses en nuances van de andere taal en cultuur, die juist zo belangrijk zijn bij het internationaal zakendoen.

25 januari: een sfeerimpressie

Donderdag 25 januari vond in de Poef van Villa Pardoes het evenement ‘Zakendoen in een andere taal’ plaats. De deelnemers luisterden naar een lezing van Ilona Bauer – taal- en cultuurtrainster Duits – die vertelde over de zakelijke verschillen tussen Duitsland en Nederland. Reinout Bosman, woonachtig in Italië, illustreerde verder met levendige voorbeelden waarom zakendoen met Italië vooral een goede voorbereiding én heel veel geduld vereist. Tussendoor hield Sabine Heijmans – taaltrainer Engels –  twee interactieve workshops over hoe je je Engels in meetings kunt verbeteren.

We kijken terug op een zeer leerzame middag. Hieronder enkele foto’s.

Toekomstige evenementen

Wilt u op de hoogte gehouden over toekomstige evenementen? Vul dan ons formulier in. Wij verzenden u een e-mail wanneer nieuwe evenementen worden ingepland.

Ik heb interesse in toekomstige evenementen.

reCAPTCHA is required.