Taal- en cultuurreis Rome
oktober 2018

Waar alle wegen heenleiden en waar je het gevoel hebt tussen nu en 2000 jaar terug te zijn. In oktober 2018 is Flow Languages voor de tweede keer afgereisd naar de Italiaanse hoofdstad voor een onvergetelijke taal- en cultuurreis. Een perfecte groep van 8 enthousiaste deelnemers die vanaf het eerste moment stonden te popelen om meer van de taal, de cultuur, de geschiedenis en de culinaire hoogtepunten te leren.

Hoogtepunten van de reis:

We hadden geluk, want de weergoden hielden de temperaturen ook eind oktober in Rome op een zeer aangenaam niveau.  Na een eerste opwarmings-Aperol spritz op donderdagavond begonnen de lessen met wat Italiaanse vertraging op vrijdagochtend. De groep kon samen les volgen en zo werd al snel een begin gemaakt met de Italiaanse taal. Espresso erbij, een latte macchiato, een cappuccino.  Na de lunch in een hippe en moderne Romeinse lunchrestaurant gingen we de stad in met de flamboyante stadsgids Siriana. Ruim 3 uur vertelde ze over de Oude Romeinen, de moord op Caesar, waarom de Spaanse Trappen zo worden genoemd (maar niet zo heten) en waarom alle stadsgidsen het Vittoriano zo lelijk vinden. De dag werd afgesloten met een wijnreis door Italië met heerlijke primitivo en smaakvolle nebbiolo.

Op zaterdag gingen we na de lessen écht Romeins eten met Supplì, typische Romeins street food. Daarna konden we de lange rij overslaan en de indrukwekkende  Vaticaanse Musea, inclusief de oogverblindende Sixtijnse Kapel bezoeken. Wat prachtig! Op zondag bezochten we de stad op een unieke manier en sloten we af met een diner midden in Trastevere, waar uiteraard ook de specialiteiten Saltimbocca en artisjokken. De laatste dag, maandag, werd gevuld met een bezoek aan een authentieke food market en een workshop koffie maken (en overheerlijk en bekroond zabiaione-ijs proeven).  Na een afsluitend diner werd het fantastische weekend afgesloten.

Het was wederom geweldig. Het weer was top, de groep was hecht en leergierig en iedereen was ontzettend enthousiast.

Het was zo overweldigend leuk dat we in 2019 weer teruggaan naar Italië! In mei gaan we voor de derde keer naar Florence, in oktober keren we terug naar Rome. Wil je een keer mee? Dat kan! Of wil je liever Spaans leren? In mei maken we ook onze eerste reis naar Spanje, naar het prachtige Sevilla. Of liever naar Berlijn? Onze eerste Taal- en cultuurreis naar Duitsland zal in mei plaatsvinden! Meer weten? Kijk dan op een van de onderstaande linkjes of meld je direct aan!

Taalreis Florence Mei 2019
Taalreis Berlijn mei 2019
Taalreis Toledo voorjaar 2019
Taalreis Rome Oktober 2019

Direct inschrijven of meer informatie opvragen

reCAPTCHA is required.
Gratis brochure aanvragen
Neem contact op

Bekijk de sfeerimpressie hier (Let op: geluid aan!)

“Het was een geweldig en onvergetelijk weekend. Wat een geweldige manier om Rome te leren kennen. Door jullie enthousiasme voelde ik me er thuis. Ik ben erg enthousiast over deze reis en ik zou het iedereen aanbevelen.” – Johan Timmermans

Johan Timmermans

“De organisatie, was gewoonweg top. Boudewijn en Pina waren geweldig. Zo vaak hoor je alleen maar verhalen over het dure, toeristische Rome. Ik heb dit gelukkig anders ervaren, dankzij hun inbreng de leukste plekken gezien.” – Angela Boeije

Angela Boeije

Bekijk de foto’s: